Forum serwera Nowe życie w LS
Moderator
Witam. Chciałbym złożyć podanie na Modernizatora, ale nie tylko forum ale również serwera. Zacząłem już zapraszać ludzi, aby serwer się utrzymał przez jeszcze bardzo, bardzo długi czas. Poza tym gram nie mało na tym serwerze a ponieważ mi się podoba gram jak najczęściej. W dodatku nie jestem złym graczem RP. Byłem Administratorem więc mam doświadczenie i nie działam pod presją, myślę zanim coś zrobię. Jestem Sprawiedliwy wobec wszystkich i nikogo nie faworyzuje. Dobra teraz info:
IC:
Nick: John Murphy
Nr. Telefonu: 9462
OOC:
Imię: Piotr
Nr. GaduGadu: 7378976
Słowniczek związany z grą RP:
Administrator: Najważniejsza osoba na serwerze upoważniona do kickowania, banowania i dawania warnów.
Head Administrator: Główny Administrator jest wyżej postawiony niż Administrator.
Modernizator: Jest to gracz, który dostał szansę wykazania się na stanowisku administracyjnym, jednak przed nadaniem mu odpowiednich funkcji, musi się wykazać.
Noob: Nowi gracze pytają, co to znaczy?! Dlaczego zostałem tak nazwany?! Otóż, wbrew temu, słowo noob-newbie, nie musi znaczyć nic złego.
IC(In Character): Chat dotyczący kreowanej postaci i świata przedstawionego na serwerze.
OOC(Out Of Character): Chat dotyczący realnego życia i informacji nie związanych ze światem gry.
Lamer: Jest to potoczne określenie osoby niekompetentnej w jakiejś dziedzinie.
RP(RolePlay): Jest to wcielanie się w stworzoną przez siebie postać.
MG(Metagaming):metagaming to stosowanie wiedzy OOC w IC. Nie tyczy się to tylko nicku przeczytanego nad postacią, ale także różnych informacji, np. "Ktoś napisał w /b Jadę do DMV", a ty na to odpowiadasz w IC "wiem, że jedziesz do DMV" i tym podobne.
PG(Powergaming): Jest to zmuszanie innych graczy do sytuacji RP, której on nie chce. Zasada powergamingu nie obejmuje tylko czynności /me na tle erotycznym, jak wielu ludzi sądzi, jest to znacznie większy zakres, np. popchanie kogoś do wozu, to powergaming.
CK(Carkilling): Powszechnie stosowany carkill, czyli zabijanie poprzez potrącanie wozem. Jest to zakazany sposób zabijania na serwerach Role Play.
RG(Revenge Killing): W prostym języku przeciętnego gracza, jest to wrócenie po śmierci i zabicie osoby, która zabiła Ciebie. Chodzi o to, że przyjęta jest niepisana zasada, że po śmierci postaci(nie CK), ma ona amnezję, nie pamięta ostatnich wydarzeń.
DM(Deathmatch): Polega to na bezcelowym, bezpodstawnym zabijaniu innych postaci które się spotka.
CH(Character Kill): Jest to definitywne zabicie gracza na serverach RP, gracz po takiej śmierci ma blokowane konto. CK ustala się z administratorami.
DB(Drive By): (Jest to używanie broni palnej lekkiej automatycznej, np. MP5,UZI, podczas prowadzenia pojazdu. Jest to surowo zakazane. Broń strzela nierealistycznie szybko i zabija po momencie. Nie wolno używać DB w Role Play.
DT(Drive Thru): Strzelanie bronią palną, lekką, automatyczną (np. UZI, MP5) z siedzenia pasażera. Jest to dozwolony sposób strzelania z wozu, jeśli ma się uzasadnienie tych czynów.
Ostatnio edytowany przez John_Murphy (2008-05-23 22:47:02)
Moderator
ta ty i medator jak nawet RP grac nie umisz. co z tego ze wyjasniłes pojecia. widziałem twoje RP... Ciagle DM , przeszukujesz bez pozwolenia, dajesz lvl poszukiwania za nic...
Moderator
Co ja nie jestem w SWAT ani w Policji jestem Burmistrzem więc jak moge przeszukiwać i lvl poszukiwania dawać ?? Chyba mnie z kimś pomyliłeś.
Moderator
nie jestes ale byles, ty ciagle zmieniasz posady jak rekawiczki
Moderator
Bez przesady. Zmienilem ostatnio bo trzeba troche ozywic tamta mafie. A jak juz bedzie git to wroce do starej posady.
Moderator
buahahha John to jak nie wiesz kazdy moze przeszukiwac i ty rowniez przeszukiwales,a narazie moderatorow nam wystarczy,chcesz byc moderatorem???
Zacznij Sponsorowac Serwer,Skonczyly sie czasy gdzie jest 20 moderator na serwie i 2 userów
Od Niedawna Sam Shon Powiedzial ze aby byc Moderanizatorem czy adminem trzeba sponsorwac Serwer
Pozatym ty Grac RP nie potrafisz,co potwierdzA to gracze ktorzy Czesto Bywaja na serwerze
Moderator
Tak a ty umiesz ?? Już zapomniałeś co było jak byłem burmistrzem ?? Jak sobie przypomnisz co robiłeś to daj znać.
Moderator
John ja dopilnuje abys nie był moderatorem na serwerze,bo nikt nam nie bede psuc serwera